måndag, mars 1

special needs

Idag började jag på en akvarell målarkurs. Den är varannan vecka, halv två, i en ljus och fin ateljé mitt i stan. Jag tillsammans med några äldre damer och en äldre man. De var så söta, pratade om hur glada de var att vara där, det var jag också. Jag har inte målat med akvarell tidigare, så det ska bli spännande. Våran lärare gick igenom grundläggande saker och tekniker och sen fick vi måla, jag målade stammar och grenar och en himmel med moln. Sen hade vi en kaffepaus också förstås, med havreflarn. Efter tre timmar var lektionen slut. Då gick jag ner till Uppsala färg och köpte mig ett set akvarellfärger och ett akvarellblock. Snön låg alldeles lätt på gatorna och snöflingorna sveptes med i vinden. Jag önskar att jag kunde vara lika lätt som en snöflinga och svepas med, som i en dans. Men istället försökte vinden blåsa omkull mig och snöflingorna dansade inte med mig utan sved på mina kinder.
Jag gick runt ett tag på stan innan jag tog bussen hem. Åt falafel till middag och sedan dess har jag suttit i mitt rum och målat och lyssnat på musik, placebo, de enda jag kan lyssna på just nu. Målade ett par tulpaner och ansikten, ansikten är riktigt svårt, men mycket vatten gör finast effekt. Hittade ett par akvarell teckningar, de här nedan, som jag tyckte var lite tjusiga.
Godnatt.


http://commandosketchbook.com/

2 kommentarer:

  1. Kan du inte slänga upp någon bild av din målning du håller på med under den kursen? Är jätte nyfiken!
    Sjukt trevligt att komma i kontakt med äldre, de har mer att ge än man kan tänka sig, erfarenhet, kunskap, allt! Skulle varit glad om jag fick den möjligheten du får nu. Hoppas du satsar på din konstnärliga styrka som du har! :)

    SvaraRadera