måndag, februari 28

den fina linjen mellan kärlek och hat

Hating the one we love is possible from a logical point of view, as it does not necessarily involve a contradiction. This phenomenon, however, entails profound emotional dissonance, which in turn reduces the number of instances of such cases.

söndag, februari 27

abbey road

Jag köpte en t-shirt idag, för ovanlighetens skull, men som den Beatles-nörd jag är.

Jag tror inte på teorin om att Paul dog. Men det sägs att Paul, efter en inspelning som gick dåligt, tog en överdos och körde sen ihjäl sig. Han såg en vacker P-Lisa (Lovely Rita) och såg inte bilen som kom mötande och halshöggs i bilkraschen. Det sägs att Beatles begravde honom och ersatte honom sen av en look-alike (Billy Shears). Så småningom fick de dåligt samvete och lämnade ledtrådar i nästan alla album. Bilden av Beatles på Abbey Road visar en bil med registreringsnumret "28IF", Paul hade varit 28 om han hade överlevt. När de går över gatan är John klädd som en präst, Ringo som bäraren, "Paul" - den döda, och George begravaren. "Paul" håller cigaretten i högerhanden, när Paul "egentligen" är vänsterhänt. "Paul" är barfota, en symbol för döden i Grekland och det ser ut som att han har en spricka i huvudet, vilket symboliserar bilkraschen. Och så finns det flera andra tolkningar av bilden. Men som sagt, det är ju bara en teori.

hur jag önskar

jag är arg. jag är ledsen. jag är kär. jag är upphöjd till inget. älska mig, för det var därför jag kom till denna värld.





dina ord är älskvärda. din sårbarhet är älskvärd.
du är älskvärd.

the boy who blocked his own shot


lördag, februari 26

seventeen magazine




Gabriellas pappa är en trevlig en. Igår gav han mig en tidning från 60-talet när jag var på besök. Jag älskar att bläddra igenom den och titta på bilderna av de tjusiga 60-tals modellerna och låta mig inspireras. Gabriella insisterade också i att jag fick låna hennes kamera ett tag, jag är väldigt tacksam för det. Måste bara vara väldigt försiktig. Idag har bestått av geografi, näsdroppar, tetris, mumford & sons och film. Imorgon ska jag köpa något litet, något fint, för min första lön och sen tänkte jag fika med Miss Rudström på Kalmars.

Den här låten är så vacker Mumford & Sons – After The Storm

dag 6 – din bästa vän

Jag tror inte på en bästa vän, men jag tror på riktiga vänner.








fredag, februari 25

dag 5 - din definition av kärlek

Lycka. Smärta. Bitterljuvt. Hjärnan och hjärtat i obalans. Eld. Helhet. Saknad.
Det som får en att fortsätta gå tillbaka till honom.



torsdag, februari 24

dag 4 - vad du åt idag

Till frukost åt jag och Christine av hennes födelsedagstårta som var kvar från igår. Hon fyllde 19 år och jag åkte hem till henne på kvällen med ett paket tårtmix som vi bakade tillsammans, men ingredienserna för glasyren fattades så vi fick gå till Ica. Det slutade med att vi också köpte hem en påse chips och en påse godis och hyrde hem två filmer. Sen låg vi i hennes säng hela kvällen, hela natten och hela morgonen och såg på film och Sex and the city-avsnitt. Vi översminkade oss och gick runt i morgonrockar, såg ut som två white-trash brudar och tjafsade som ett gammalt gift par gjorde vi också. När vi hade ätit för mycket sött och för mycket chips och mådde jätteilla, så åt vi också ett par kvällsmackor med keso på, vid 4 ungefär. Haha jag förstår inte hur vi lyckas. Christine är en perfekt feeder, men det är en del av hennes charm. Efter tårta till frukostkaffet åkte vi ner på stan, jag träffade Josephine som kommit hem från Berlin och Christine gick och shoppade. Vi tog en kaffe på Storken och sen fick vi också sällskap av Hedvig och Tova efter ett tag. Jag tog ett par tuggor av Hedvigs macka (utan att fråga) och sen kom Christine och slog sig ner med oss. Josephine åkte hem efter ett tag och Christine och jag gick och köpte oss en varsin yoghurt innan hon gick och jobbade. Bärry körsbär är den godaste yoghurten som finns! Till middag hade Jessica stekt vegetarisk biff och potatis till mig och det var nog den enda riktiga måltiden jag har ätit på flera dagar. Och jag har en väldigt gullig syster. Sen åt vi en kaka till kaffet efter middagen. Jag blir otroligt mätt av att skriva allt jag har ätit faktiskt. Men, så var det.

happy birthday harrison


Han hade fyllt 68 år idag.

torsdag, februari 17

dag 2 - din första kärlek

Han hette Kalle och bodde samma gata som jag. Jag var kanske 5 år då. Hans storasyster Mimmi och min storasyster Anna var jämnåriga och brukade leka tillsammans. Någon dag frågade min syster vem han tyckte var sötast av Jessica och jag, och Kalle svarade att han tyckte att jag var sötare. Så då tyckte min syster att vi borde gifta oss. Vi hade en skrinda som de dekorerade med vita blomkvistar och mamma hjälpte mig att hitta något fint som jag kunde ha på mig. Jag hade på mig en blommig klänning från min systers garderob och mitt huvud pryddes av en blomkrans. Vi stod på den så kallade Skattstenen när vi vigdes av min syster som var präst och barnen från vår gata stod nedanför och såg på. Jag fick min första puss och sen åkte vi runt husen i den blomsterdekorerade skrindan. Dagen förevigades i foton som mamma tog.
Annars minns jag inte så mycket av Kalle och jag har inte sett honom efter att jag flyttade därifrån något år senare. Men jag minns att jag och Jessica var bjudna på födelsedagskalas hos honom och att han brukade gå runt med hjälm hemma för att hans mamma var orolig att han skulle slå sig. Jag minns att vi åkte med honom och hans pappa till Coop Forum (som då hette B&W) och köpte godis, utan att berätta något för mamma eller pappa. Jag minns också att han sa att hans pappa var stålmannen och att vi såg på Pettson och Findus tillsammans.

onsdag, februari 16

come, sweet dream, return again




















jamie

Saknar söta James.

dag 1 - presentera dig själv

En kort presentation av mig själv borde jag väl i alla fall kunna fumla ihop. Så. Jag är född, uppvuxen och bor i Uppsala, en alldeles förträffligt fin stad om du frågar mig. Dock drömmer jag om att resa här ifrån så snart jag läst klart på gymnasiet. Till Canada eller Paris kanske. Jag går nu mitt andra år på gymnasiet, läser samhällsprogrammet med kulturinriktning. Kunskapen kittlar fint men jag önskar att jag hade mer tid för kreativitet, ja kreativiteten flödar väl egentligen i det mesta man gör, men jag tänkte mer i skapandet. Jag önskar att jag kunde ägna all min tid till att skapa. Jag nästan lever för skönheten. Insuper allt det vackra jag omges av, konst, litteratur, musik, människor, naturen. Ja, omgivningen är fylld av skönhet, även i det mörka. Letar du efter mig hittar du mig förmodligen tillsammans med en vän eller två i något av stadens alla caféer med en kopp kaffe i handen. Åh, det blir en väldigt ytlig presentation, men så får det vara.