måndag, maj 21

fåglar

 Idag vaknade jag till solsken. Åt frukost innan jag rusade till skolan för provskrivning. När första provet var skrivet skulle jag behöva vänta till 12 innan det andra, så jag mötte upp Jessica istället och vi åt glass på balkongen och drömde om att flytta ut till en stuga med 50-tals inredning (färgglada köksluckor och gamla vackra tapeter) och stor trädgård ute på landet. Dock krossades denna lilla dröm vi hade när mamma påminde oss om vinter och mörker. Sedan gick jag tillbaka till skolan för det andra provet, hela Geografi A kursen, satt över 2 timmar och lämnade salen med kramp i tummen. Sen gick jag och köpte Hildas krusbärsdricka och bröd på Ica och satte mig i Rektorsgården under blommande äppelträd med en bok om Svenska fåglar. Firade på något sätt att jag var klar med proven.
 Blåstjärten sjunger både dag och natt. Denna måste vara min favorit fågel, tyvärr är den av de få i denna bok om svenska fåglar som faktiskt inte finns i Sverige, tokigt va? Ibland kan man se den i Finland, men den hör egentligen hemma i Asien och Ryssland.
 Dessa gråsparvar såg jag runt mig där jag satt, de är så söta när de gnider sina bröst mot gruset, ser ut som att de dansar.
 Där har vi två små sparvar.
 Fick sällskap av en koltrast som jag matade med det sista av mitt bröd.
 Blommorna från äppelträden föll likt snö över mig där jag satt.
Sedan tog jag mitt lilla pick och pack och gick hem.

2 kommentarer:

  1. Lovely new background! Obviously you like birds as much as I do. I even have a blackbird couple in my garden! Every day, I spread raisins (they are crazy about them!!!) on my patio and they come for eating - this is so cute :)))

    SvaraRadera
  2. the blackbirds must be lucky there's someone like you! you are just too cute! i do wish i could meet you one day! :)

    SvaraRadera